Hoppa till sidans innehåll
Vattenpolo

Vattenpolosektionen i Upsala Simsällskap


 (English version)

Vad är Vattenpolo?

Vattenpolo är en bollsport som växer så det knakar i Sverige. Ett förenklat sätt att beskriva vattenpolo är att jämföra det med handboll i vatten. Det är en kontaktsport där man bara får röra bollen med en hand och bollen inte får vara under vattnet. Bollen liknar en volleyboll i utseendet, men väger mellan 400-450g och har ett speciellt grepp så man kan greppa bollen ordentligt i vattnet.

Vattenpolo är en av de mest kompletta sporter som kräver en kombination av styrka, snabbhet, skicklighet och taktik. Vattenpolo spelas 7 mot 7 i en bassäng. Ett lag består av en målvakt och 6 utespelare samt maximalt 6 avbytare. En vuxenmatch på högsta nivå är 4x8minuter nettotid, medan ungdomsmatcher är antingen 4x5 eller 4x6minuter beroende på åldergruppen.

 

Vattenpolo hos Upsala Simsällskap

För ungefär tre år sedan grundades Upsala Simsällskaps vattenpolo-sektion. Sedan dess har sektionen vuxit mycket och i nuläget är vi över 40 spelare. Alla får börja spela hos oss, den enda förkunskap som krävs är att man ska kunna simma omkring 200m.

Hos Upsala Simsällskap erbjuder vi vattenpolo i tre olika ålderskategorier:

Vattenpologrupp 8-12 år, blandad, tjejer och killar (USM-A):

Vad tränar vi:

Yngsta gruppen tränar en blandning av simträning, basteknikerna med och utan boll, och en lättare typ av matcher för nybörjare. Vi bygger upp träningen på ett sånt sätt att alla spelare får individuell träning beroende på vilken nivå i simning eller vattenpolo varje enskild spelare befinner sig på. Som spelare i USM-A har man också möjlighet att vara med i Poolkampen, vilket är en typ av turnering mellan de olika vattenpololagen i Sverige.

Träningstider:

Onsdagar 18:00-19:00

Lördagar  09:00-10:00

 

Vattenpologrupp 12-14 år blandad, tjejer och killar (USM-B):

Vad tränar vi:

Åldersgruppen 12-14 år eller USM-B. tränar en kombination av simträning, vattenpoloteknikerna, vattenpolosystem och styrke- och konditionstraning. Vi fokuserar på att spela som ett lag där alla har sin egen roll beroende på spelarens styrkor. Vi organiserar vänskapsturneringar samt vänskapsmatcher mot olika lag i regionen och spelar i turneringar i Sverige.

Träningstider:

Onsdagar  18:00-19:30

Torsdagar  18:30-20:00

Lördagar    09:00-10:00

 

Vuxenlag, för tillfället blandad: 

Vad tränar vi:

Vuxenlaget är för alla intresserade som är äldre än 14 år. Eftersom vi nyss har startat upp vårt vuxenlag är det en mer grundläggande struktur på träningen, som kommer förändras när laget blir större och mera tävlingsinriktat.

Träningstider:

För tillfället har vi enskilda träningar, men vi kommer att ha en fast träningstid inom kort.

 

Utrustning till alla aktiviteter och åldersgrupper finns hos klubben, det enda du behöver ta med dig är badkläder och en handduk, samt en vattenflaska och kanske en frukt eller (protein)bar att äta efter träningen.

 

Terminsavgiften ligger på 1550kr per termin, samt en årlig avgift på 100kr och möjligtvis egenavgifter i samband med tävlingar.

Är du intresserad i att testa vattenpolo hos oss eller har du några frågor/funderingar får du jättegärna göra ett interesseanmälan via This is a mailto link. Glöm inte att ange ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer så att vi kan kontakta dig.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:57 Skribent: Jeroen Bus/Webmaster

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info