Hoppa till sidans innehåll

Går mitt barn i rätt nivå/grupp?

Att placera in ett barn på rätt nivå (dvs i rätt grupp) är svårt. Dels har vi som föräldrar en tendens att överskatta barnets kunskap. Dels utvecklas barnen ryckvis. Som simledare försökar vi alltid se till barnens bästa utvecklingsmöjligheter i simning. Ibland ser vi brister hos barnen som man som föräldrer inte ser, brister som är jätteviktiga att rätta till för att barnet skall fortsätta att utvecklas framöver. Därför står en del barn stilla och stampar termin efter termin för att sedan flyga fram genom grupperna. För andra barn är det precis tvärt om.

 

Det är viktigt att som förälder och simledare ha en dialog om barnet och det är viktigt att våga fråga.T.ex. så är det stor skillnad på att ta sig fram 25 meter eller simma ett korrekt simsätt 25 meter, men det kan vara väldigt svårt att som förälder se skillnaden. Ditt barns simledare kan alltid berätta mer om just ditt barn och kan oftast ge tips på små övningar som ni kan göra hemma för att påskynda siminlärningen.

 

Om ett barn är uppenbart placerat i fel grupp försöker vi lösa detta, men vi kan inte garantera att barnet kan ges en plats samma dag/tid eller likande. Utan byten mellan grupper sker i samråd mellan ledare och förälder och i mån av plats.

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info