Hoppa till sidans innehåll

Jag vill att mitt barn skall börja


Jag vill att mitt barn skall börja i Upsala Simsällskaps simskola/knatteverksamhet. Därför har jag frågor om hur jag anmäler mitt barn.

Vad kostar det att ha barnen i knatteverksamheten?

Vi försöker hela tidien erbjuda simskola så billigt som möjligt därför varierar kostnaden från termin till termin beroende på aktuellt avtal med Fyrishov (för bassänghyra och inpassering till bassängen), simterminens längd, lektionernas längd och antal.

Se på hemsidans förstastida (http://www.upsalasim.nu) i vänsterspalten för aktuella kursperioder och därmed aktuella kostnader.

NarAnmala2

 

Prisexempel: Under vinterterminen 2014 (ViT14) kostade det följande att ha sitt barn i vår verksamhet:

 

Minisim:

  • 1465 kr inklusive bad för medföljande förälder (13 lektioner)

Simskola:

  • 1465 kr inklusive bad för medföljande förälder (13 lektioner)

Knattesim:

  • Pigghaj och Valhaj 1100 kr exklusive bad för medföljande förälder (13 lektioner)
  • Makrohaj 1550 kr exklusive bad för medföljande förälder (30 lektioner)

Medlemsavgift:

  • Då Upsala Simsällskap är en ideell förening har vi en medlemsavgift för alla våra aktiva. För deltagande i knattekommitténs verksamhet är den årliga avgiften 20 kr. Medlemsavgift betalar du för att täckas av vår gruppförsäkring.

Visa svar


Dölj svar


Vad skall jag tänka på som förälder?

Din roll som förälder är att se till att barnet är ombytt, duschat, har ätit och har gått på toaletten innan simskolan. Barn med långt hår skall även ha det uppsatt. Dessutom är du ansvarig att se till att vi har rätt kontaktuppgifter till barnet/er föräldrar för utskick, samt att bevaka tider för återanmälan, avslutning och andra viktiga datum. Och glöm inte det viktigste av allt - att dela barnens badglädje och uppmuntra alla framsteg.

Visa svar


Dölj svar


När är nästa kurs?

Upsala Simsällskap arbetar årstidsvis, vi har kurser under följande perioder:

Vinter; januari-mars/april (minisim, simskola och några knatteimgrupper (pigghaj + valhaj) 1 gång i veckan)

Vår; maj (simskola, kortare intensivkurs om 4-6 lektioner under 1-2 veckors tid)

Vårvinter; januari-maj (knattesim - enbart för de knattegrupper som tränar 2 gånger i veckan (Tigerhaj och Makrohaj))

Sommar; juni (simskola, 3 veckor lång intensivsimskola, 12 lektioner)

Höst; september-november/december (minisim, simskola, knattesim, 1 gång i veckan)

 

Aktuella datum för kursstart och datum för anmälan anslås på hemsidans (http://www.upsalasim.nu) förstasida enligt bilden nedan.

NarAnmala2

Visa svar


Dölj svar


Hur vet jag om jag fått en plats till mitt barn?

När du anmält ditt barn via vår anmälningssida skickas en bekräftelse direkt till den mailadress du angivit. Faktura och information skickas också till den angivna mailadressen inom 20 dagar efter det att ni anmält er. Ni har då 10 dagar på er att betala.

Anmälan är bindande. Avbokning senare än 2 veckor före kursstart tas en avgift på 400:- ut. Ej betald faktura räknas ej som avbokning av simskoleplatsen.

Visa svar


Dölj svar


Hur anmäler jag mitt barn?

Anmälan till våra simgrupper görs direkt via hemsidan, när vi har anmälan öppen, vi har ingen form av bevakning av platserna eller kösystem.

 

Vi använder oss av ett helt automatiskt system för att ta emot anmälningarna där ni fyller i barnets alla uppgifter. Ni behöver inte ha varit medlem i Upsala Simsällskap tidigare för att kunna göra en anmälan. En bekräftelse kommer direkt till den angivna mailadressen om ni fick önskad plats. Observera att antalet platser är begränsade, vi kan tyvärr inte garantera att alla får plats. Ni som inte får plats denna gång är välkomna att försöka igen till nästa omgång.

Håll utkik här för mer information när nästa termin närmar sig. Då kommer datum för anmälan med mera dyka upp på följande plats på hemsidans förstasida (http://www.upsalasim.nu):

NarAnmala2

 

 

 

Var gärna ute i god tid och förbered anmälan genom följande steg:


1) Skapa ett konto hos oss: http://medlem.upsalasim.nu/ (kostnadsfritt, dock tillkommer en medlemsavgift om 20 kr per barn och år när barnet har fått en plats i en grupp)

2) Logga därefter in och uppdatera barnents simtekniska färdigheter under fliken simteknik. Då får du en rekommendation för framtida grupper. (Har barnet redan gått hos oss och inte utvecklats simmässigt sedan dess behöver du inte uppdatera barnets simteknik!) Vad de olika kursnivåerna jobbar med finns beskrivet här.

3) Håll koll på inloggningsuppgifterna, så att ni lätt kan logga in igen.

4) Ladda ner aktuellt schema om ett sådant finns tillgängligt och fundera på vilken dag/tid utifrån aktuell rekommendation som passar er bäst.

När anmälan öppnar kommer det vara många som hänger på låset

5) Var medveten om att vissa platser till vissa kursnivåer är populära, så häng på låset när platserna släpps. Om en grupp inte visas på aktuell nivå så är den tyvärr fullbokad.

6) Om du vill byta grupp på aktuell nivå, logga in igen och se om aktuell grupp finns tillgänglig och gör en omanmälan. Då flyttas ditt barn från en grupp till en annan och den gamla platsen släpps omedelbart fri för andra att boka.

 

 

Kommande kurser hittar ni här.

 

Hur vet jag att min anmälan kommit fram?

En bekräftelse skickas direkt till den angivna mailadressen. Faktura och information skickas till den angivna mailadressen inom 20 dagar efter det att ni anmält er. Ni har då 10 dagar på er att betala, efter inbetald avgift är platsen bokad.

Anmälan är bindande. Avbokning senare än 2 veckor före kursstart tas en avgift på 400:- ut. Ej betald faktura räknas ej som avbokning av simskoleplatsen.

 

Visa svar


Dölj svar


Vad behöver mitt barn för grejer för att kunna delta i simundervisningen?

Simning är ingen materialsport! Ditt barn behöver badkläder och en handduk.

Bra är dessutom om barnet har håret uppsatt så inte håret hänger i ögonen och att att barnet ätit lite innan lektionen så det orkar med undervisningen.

Simglasögon använder vi generellt inte i Minisim (Yngel, Spigg, Dvärgpingvin) och Simskolan (Baddare, Sköldpadda, Ringpingvin, Tofspingvin, Rocka, Clownfisk, Zebrafisk). Det är viktigt att barnen lär sig att simma och dyka utan glasögon eftersom det ger en större säkerhet och trygghet om olyckan är framme. T.ex. hinner du inte hämta simglasögon om du skall livrädda någon.Däremot kan det om barnen crawlar mycket kännas skönt att under delar av lektionen använda simglasögon (gäller främst clownfiskgruppen).

I Knattesim är det frivilligt om barnen använder simglasögon eller inte eftersom barnen har huvudet i vattnet längre perioder och eftersom kloret då kan komma att svida en del i ögonen. Men det är då viktigt att glasögonen verkligen sitter bra och att barnen om ledarna ber om det alltid tar av sig simglasögonen utan protester.

Barnen skall alltid på anmodan från simlärarna ta av sig simglasögonen under lektionstid, då det är en säkerhet att kunna simma utan simglasögon och då det är väldigt viktigt att träna på att ha huvudet under vattnet och kunna titta under vattnet utan simglasögon.

Visa svar


Dölj svar


Vad ingår i minisim-, simskole- eller knattesimavgiften?

Att lära sig simma är ofta kostasamt för en familj, särskillt om man har många barn. Upsala Simsällskap är en ideell förening och vi jobbar hela tiden med att försöka hålla nere kostnaderna. Trots detta kostar simundervisning alltså pengar. Så vad går då pengarna framförallt till?

  • Ditt barn får lärarledda lektioner av utbildade ledare. Ledarna får både internutbildning (av pedagogiskt utbildade ledare med mycket lång erfarenhet av simundervisning både inom Upsala Simsällskap och andra klubbar) och externutbildningar (via Svenska Simförbundet).
  • Bassängyta, både att hyra bassäng i Knivsta, i Fyrishovs 50-metersbassäng eller i Fyrishovs undervisningsbassäng kostar pengar. Kommunerna subventionerar en del, men helt kostnadsfritt är det inte.
  • Entré till badet. För våra minisim och simskolebarn är det rekomenderat att barnen utöver sin simlektion även badar tillsammans med sina föräldrar för att befästa sina kunskaper och påskynda siminlärningen. Därför ingår entrékostnad till simhallen för både barn och en vuxen att utnyttja i anslutning till simskoletillfället. För våra knattesimmare däremot ingår inte bad för barn eller vuxen i anslutning till simlektionen - därför är dessa kurser lite billigare, men samtidigt är barnen inte i lika stort behov av träning vid sidan om.

Visa svar


Dölj svar


Vad är skillnaden på minisim, simskola och knattesim?

Upsala Simsällskaps knattekommitté ansvarar för barnens simutveckling och siminlärning från helt nybörjare till de att barnen kan grunderna i alla fem simsätt samt kan simma 200 meter eller mer. Det är många moment som skall läras in och utbildningen sträcker sig över ganska många år i barnens liv. Därför har vi delat in undervisningen (lika väl som pedagogiken och metodiken) i tre undergrupper; Minisim, Simskola och Knattesim

Minisim för de minsta barnen (cirka 2 år och uppåt) där en förälder är med i vattnet och där fokus ligger på säkerhet i och vid vatten. Mer information om de olika minisimgrupperna och deras inriktning hittar du här.

Simskola för de lite äldre barnen (från 4 år och uppåt) och är av en mera traditionell karaktär. Hit är både barn som gått på babysim, minisim eller helt nybörjare välkomna. Inom detta spår har vi flertalet olika nivåer och olika inriktningar. Mer information om de olika simskolegrupperna och deras inriktning hittar du här. Dessa grupper simmar framförallt i Fyrishovs UV(undervisnings)bassäng.

Knattesim hit räknas de barn som kan simma 50 meter eller mer. Dessa grupper innefattas av Svenska Simförbundets beteckning Hajen. Dessa grupper simmar alltid i Fyrishovs stora 50-metersbassäng. Alla knattesimgrupper syftar till att barnen skall orka simma bättre och längre. I dessa grupper tränar barnen vidare på alla fem simsätten (bröstsim, livräddningsryggsim, crawl, ryggcrawl och fjärilsim) dessutom tränar vi på både starter och vändingar. Men även livräddning, djupdykning, flytning, vattentramp och liknande under lekfulla former. Barnen kommer också att erbjudas att tävla och/eller delta i Upsala Simsällskaps årliga simpromotion. Mer information om de olika knattesimgrupperna och deras inriktning hittar du här.

Visa svar


Dölj svar


Det finns platser i Sköldpaddan 1 och i Sköldpaddan 2. Vad betyder siffrorna bakom gruppnamnet?

Det är ingen skillnad inom samma gruppnivå, siffran är enbart för att vi skall kunna skilja grupperna åt.

Visa svar


Dölj svar


Vilken grupp/nivå skall jag välja?

Det är ganska vanligt att föräldrar bedömer sina barn mer simkunniga än simlärarna gör, detta beror på att vi ser små och stora detaljer som kan vara avgörande för framtida simutveckling som en oerfaren inte ser lika lätt. Därför får alla barn som går i vår knatteverksamhet i samband med avslutning alltid en rekommendation för framtida simundervisning.

Om barnet däremot inte gått i vår verksamhet har vi skapat ett formulär med ja- och nejfrågor som du som förälder eller närstående kan besvara om barnets simkunskaper. Utifrån svaren om barnets kunskaper kommer vi sedan att rekommendera en gruppnivå. Detta formulär hittar du på våra medlemssidor under rubriken simtekniska kunskaper.

Många undrar vad begreppen flyta, glida och rotera står för och på följande länkar kan ni se lite av vad barnen skall kunna för att klara detta:

Flyta

Glida

Rotera

 

Vad de olika gruppnivåerna står för kan du läsa om här.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info