Hoppa till sidans innehåll

Börja i simskola


Upsala Simsällskap har bedrivit simskola sedan 1796. Den nuvarande formen för simundervisning har funnits sedan 1991. Barn av idag går på simundervisning i allt tidigare åldrar. I Upsala Simsällskap kan barnen börja när de är 2 år, men mer vanligt är att de börjar när de är 4-5 år. Vi använder leken som metod i all simundervisning.

Banner-s

Simundervisningen i Upsala Simsällskap bygger på vattenvana vilket leder till trygghet i vattnet och en äkta simkunnighet. Det betyder att de får en säkerhet att klarar sig i vattnet för att kunna rädda sig själv och andra. Vi arbetar med alla simsätt, vilket stimulerar och tränar barnens motorik. Detta gör att yngre barn kan lära sig att simma tidigare. Verksamheten är indelad i två olika spår;

Minisim för de minsta barnen (cirka 2 år och uppåt) där en förälder är med i vattnet och där fokus ligger på säkerhet i och vid vatten. Mer information om de olika minisimgrupperna och deras inriktning hittar du här.

Simskola för de lite äldre barnen (från 4 år och uppåt) och är av en mera traditionell karaktär. Hit är både barn som gått på babysim, minisim eller helt nybörjare välkomna. Inom detta spår har vi flertalet olika nivåer och olika inriktningar. Mer information om de olika simskolegrupperna och deras inriktning hittar du här.

 

USSimlinje_simskola

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:27 Skribent: Karolina Wiell

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info