Hoppa till sidans innehåll

Masters


Ibland hör man talas om Masterssimmare. Vad är det för något? Jo, Masters är en tävlingsform inom simningen för alla som har fyllt 20 år. Internationellt vid mästerskapstävlingar är gränsen 25 år, men Sverige och många andra länder har numera inkluderat en så kallad "Pre-Masters" klass 20-24 år vid nationella tävlingar och mästerskap.

För simmare som slutat simma och vill pröva på igen är Masters-simning ett bra alternativ. Tävlingarna är indelade i åldersgrupper i femårsintervaller, 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. Lag från 100-119 år, 120-159 år, 160-199 år osv. För att tävla i Mastertävlingar ska man vara med i en simklubb och där får man hjälp med att registrera sig för tävlingslicens.

I US tar vi ut en terminsavgift och för de som vill tävla en licensavgift. För avgiften får du ett passerkort till gruppens träningstider vilka finns längre ner på sidan. Kontakta kansliet så får du mer information. This is a mailto link

 

Målsättning

Du har din egen målsättning med träningen i vår mastersgrupp.

Föreningens målsättning är att ge möjlighet för att träna tillsammans och man hoppas att så många som möjligt vill tävla i masterstävlingar samt att vi därigenom på sikt kan arrangera ett Masters-SM på lång bana.

 

Träningsupplägg

Mastersgruppen har i dagsläget ingen ansvarig tränare utan vi hjälps åt att lägga upp träningen. Ibland finns det färdigskrivna pass på kanten och ibland gör vi planeringen på plats.

Simförbundet har sammanställt en lista med länkar till sidor som kan vara till hjälp när man ska planera sitt pass.

Vi samlas 10-15 minuter innan passet för att gemensamt lägga upp träningen.

 

Bra att ha med

  • Vanliga simkläder och simglasögon. Ska ni köpa ny baddräkt kan det vara bra att veta att baddräkter med spännen inte är tillåtna på tävling.
  • Badmössa är väldigt bra om man har lite längre hår.
  • Vattenflaska är bra då det numera är varmt i vattnet.
  • Platta, fenor och dolme får man ta med själv om man vill använda.

 

Tävlingar

Det finns många Masterstävlingar för de som vill tävla. Svenska simförbundets tävlingskalender för masters hittar ni här.

 

Mastersgruppen under hösten 2015

Grupp   Träningstider

Masters

Fyrishov

Tis 19:00-21:00
Tors 19:30-21:00
Sön 13:30-15:30

Observera att träningstiderna är tiden i vattnet. Samling 10-15 minuter innan gäller alla pass.

Uppdaterad: 22 AUG 2013 11:21 Skribent: Tobias Wallin
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info