Hoppa till sidans innehåll

Sköldpaddan


För att kunna börja i en sköldpaddannivån skall man kunna doppa huvudet, bubbla, andas ut i vatten, hoppa från kanten, våga ligga i vattnet med handstöd samt glida med handstöd.

I Sköldpadda jobbar vi mot förkunskapskraven för utvecklingsnivå U2:3.

 

Sköldpaddan

Sköldpaddan

Fokus för Sköldpaddan är att bygga upp självständig vattenvanan samt introducera oliksidiga simsätt såsom crawl och ryggcrawl.

Lämplig ålder är cirka 4-5 år.

Barnet övar mycket på att våga glida, flyta, hoppa, doppa och bubbla utan hjälp av platta, flytkorv eller handstöd från vuxen. Barnet skall efter avslutad kursnivå kunna flyta på mage och rygg, kunna glida med hela kroppen under vattnet. Målet är också att kunna skjuta ifrån kanten och därefter glida ett par meter både på och under ytan. Dessutom skall barnet kunna flyta både på mage och på rygg samt hitta flytläget själv utan hjälp. Vi introducerar även crawl och ryggcrawl och målet är att ta sina första simtag i crawl eller ryggcrawl. Vi jobbar mycket med andningsövningar och andra vattenvaneövningar för att ytterligare förstärka barnens trygghet i vattnet.

 

 

Målsättning

Vi jobbar mot kunskapskraven för simmärket Sköldpaddan. Det innebär bland annat att kunna flyta på mage och rygg, kunna glida med hela kroppen under vattnet. Målet är också att kunna skjuta ifrån kanten och därefter glida ett par meter både på och under ytan.

 


 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:27 Skribent: Karolina Wiell

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info