Hoppa till sidans innehåll

Fiskgrupperna


För att börja i en fiskgrupp på fisknivån ska man kunna simma 10 meter crawl, 10 meter bröstsim, 10 meter ryggcrawl och 10 meter livräddningsryggsim. Man ska dessutom kunna flyta i 10 sekunder samt skjuta ifrån kanten och glida ett par meter (=streamline).

Gemensamt för de här grupperna är att vi jobbar mot förkunskapskraven för utvecklingsnivå U2:5.

När barnen klarar av att simma 50 meter i sitt bästa simsätt, 25 meter i sitt nästbästa simsätt och 10 meter i de övriga simsätten samt ett par meter fjäril rekomenderas barnen att fortsätta i en av våra knattegrupper. Barnet har då grunden i alla simsätt.

 

Clownfisk

Clownfisk

Fokus för Clownfisken är oliksidiga simsätt såsom crawl och ryggcrawl.

Nu tränar vi på att orka simma lite längre sträckor crawl och ryggcrawl. Vattenvanan är viktig och vi dyker och flyter samt jobbar mycket med crawlandningen.

 

Målsättning

Vi jobbar mot att klara kunskapskraven för Silverfisken, Guldfisken. Det innebär bland annat att simma 25 meter crawl och 25 meter ryggcrawl både på grunt och djupt vatten.

 

Zebrafisk

Zebrafisk

Fokus för Zebrafisken är liksidiga simsätt såsom bröstsim, fjäril och livräddningsryggsim.

Nu tränar vi på att orka simma lite längre sträckor bröstsim och livräddningsryggsim med bibehållen teknik. Vattenvanan är viktig och vi dyker och flyter samt jobbar mycket med frånskjut och fjärilskickar under vattnet. Vi tränar även vidare med fjärilsim som lek och tränar nu på armtagen och andningen utöver fjärilskickarna.

 

Målsättning

Vi jobbarmot att klara kunskapskraven för Silverfisken, Guldfisken, Grodan grön rygg, Simsättsmärke fjäril samt Järnmärket. Detta innebär bland annat att simma 50 meter bröstsim och 25 meter livräddningsryggsim både på grunt och djupt vatten, samt kunna simma några meter fjärilsim.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:27 Skribent: Karolina Wiell

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info