Hoppa till sidans innehåll

Minisim


Minisim är en aktivitet i vatten för barn mellan två och fyra år som simmar tillsammans med en förälder. För många är Minisim en naturlig fortsättning på babysim. I Upsala Simsällskap har vi bedrivit minisim sedan år 2000.

Den huvudsaklinga målsättningen med Minisim är att barnen skall få en stor vattenvana samt lära sig grunderna i simsätt såsom crawl och ryggcrawl. Målsättningen för minisimsverksamhet utgår ifrån det enskilda barnet eftersom förutsättningarna skiftar från barn till barn. För att bäst möta barnens behov har vi därför en stegrande svårighetsgrad inom vår minisimverksamhet. 

 

Som förälder har du en aktiv roll i Minisim. Du skall därmed ta en aktiv roll i barnens utveckling genom att ta del av ledarnas instruktioner för att därefter själv kunna öva med ditt barn. Det är därför en fördel om du som förälder själv är förtrogen med vatten och bland annat kan doppa huvudet och bubbla. Samspelet mellan barn och förälder är central, därför är det också viktigt att samma vuxen går med barnet varje gång. Ledarna finns där för att visa simteknik och vattenvaneövningar samt för att stötta dig som vuxen och barnet i er gemensamma inlärning om hur vattenvana, vattensäkerhet och simkunnighet växer fram.


minisimmare

 

Då minisimpedagogiken är anpassad för barn i åldern 2-4 år och där barnen förväntas utvecklas enligt en specifik utvecklingsstege sker enbart intag till denna verksamhet till yngelgrupperna och barnen skall då helst vara 2 år gamla (varken yngre eller äldre). Om ditt barn simmat i minisim-grupp i en annan förening kontakta oss.

Dvärgpingvinen och Segelfisken är fortsättningsgrupper för barn som kommer från minisimsgrupperna Yngel och Spigg, och är således inte öppen för nya anmälningar.

 

Minisimgrupper

Akutella Minisimgrupper

 

Grupp Ålder Nivå Träning
Yngel 2- U1:3 1x30 min
Spigg 3- U1:4 1x30 min
Dvärgpingvin 4- U2:3 1x30 min
Segelfisk 5- U2:4 1x30 min

 

Nivån i respektive grupp är tänkt att följa motsvarande utvecklingsnivå såsom den beskrivs i vår anpassning av Simlinjen. Klicka på respektive nivå för att läsa mer.

 

USSimlinje_minisim

 

 

minisimmare-banner-s

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:31 Skribent: Karolina Wiell

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info