Hoppa till sidans innehåll

US tävlingspolicy


Tävlingspolicy

Fastställd av Simkommittén 2014-08-13

Tävlingsplanering

Inför varje termin fastställer Simkommittén en planering över de tävlingar vi avser att delta på under terminen. Tävlingsplaneringen gäller utan undantag och finns tillgänglig på hemsidan.

Tävlingsplaneringen visar vilka tävlingar som är avsedda för respektive grupp. För att få delta på tävlingen måste simmarens familj uppfylla kraven på föräldraengagemang. Från C-gruppen och uppåt krävs dessutom att simmaren uppfyller kraven på genomförd träning för att få åka på en tävling.

Vissa tävlingar, framför allt på högre nivå, har heatbegränsningar. Detta gör att man inte är garanterad plats bara för att man anmäler sig.

Anmälan

Respektive ansvarig tränare för de grupper som berörs av tävlingen skickar ut en förfrågan till simmarna cirka en månad före sista dag för anmälan. Tränaren i samråd med simmaren ansvarar för att simmaren anmäls på lämpliga grenar.

Anmälan sker alltid till simmarens egen tränare senast tre dagar innan sista anmälningsdag.

Tränare anmäler direkt i Octo senast tre dagar innan sista anmälningsdag samt meddelar ansvarig tränare att anmälan är gjord.

Ansvarig tränare anmäler lag baserat på de anmälningar som ligger i Octo på sista anmälningsdagen.

Egenavgifter

  • Enpass = 80 kronor
  • Tvåpass = 100 kronor
  • Heldag inklusive lunch = 150 kronor
  • Helg inklusive all mat och logi = priset beräknas på faktiska kostnader
  • SM, JSM = klubben bjuder på alla kostnader
  • Masters = självkostnadspris

Ordnar klubben gemensam transport tillkommer kostnaden för denna till egenavgifterna ovan.

Förhinder och avgifter

Blir du sjuk eller får förhinder måste du meddela din tränare så fort som möjligt. Sker detta efter sista anmälningsdagen måste man fortfarande betala egenavgiften för tävlingen. Enda undantaget är vid sjukdom med sjukintyg.

Mat och logi

Mat och logi beställs automatiskt till de tävlingar där det erbjuds av värdklubben. Till en del tävlingar anordnar US egen matlagning för att hålla nere kostnaden. Till vissa tävlingar erbjuds inte mat av värdklubben utan varje simmare måste ta med egen matsäck och då framgår det av US-PM.

När det anordnas logi förväntas alla simmare och ledare att sova tillsammans.

Transport

Alla transporter förutsätt ske enligt US Trafikpolicy. Det innebär bland annat att föräldrarna ansvarar för att simmaren är på plats vid rätt tid. Samåkning förutsätts och tränarna hjälper till att koordinera detta.

Till vissa tävlingar anordnar US gemensam transport och då framgår det av US-PM. Alla simmare förutsätts åka med den gemensamma transporten när sådan anordnas.

PM och övrig information

Ansvarig tränare skriver ett US-PM och lägger ut på hemsidan cirka en vecka före tävlingen. Detta PM innehåller all praktisk information om tider, transport, mat och logi.

Genomförande

Under själva tävlingen är det simmarens (eller förälderns) ansvar att simmaren är på rätt plats vid rätt tid. Senaste tid för anmälan till ansvarig tränare framgår av US-PM. Vanligen är det 20 minuter innan insim startar. Detta gäller inför varje pass om inte annat sägs. Missar man tiden och inte hör av sig till tränaren stryks man från passet.

Under själva tävlingen ansvarar simmarens tränare för att coacha simmaren. Det innebär att simmaren stämmer av förberedelser med tränaren och efter varje lopp går igenom loppet med tränaren. Därefter är det fritt fram för föräldrar och andra supportrar att komma med beröm och annan uppmuntran.

Bär US-kläder under hela tävlingen och framför allt vid prisutdelningar.

Uppdaterad: 16 AUG 2014 22:39 Skribent: Simkommittén

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info