Hoppa till sidans innehåll

US Tävlingskommitté


Tävlingskommittén (TK) arrangerar alla US tävlingar, allt från tävlingar för de allra yngsta till tävlingar för den svenska och internationella eliten.

TK ansvarar för allting som krävs för att tävlingarna ska fungera, inkl bokningar och inbjudningar, teknisk utrustning och utbildning av funktionärer. För att de tider som görs på en tävling ska vara giltiga krävs att tävlingen är sanktionerad av Svenska Simförbundet. I princip alla tävlingar vi ordnar är sanktionerade. Med detta följer krav på att vi följer gällande regelverk, och även att vi har utbildade funktionärer på plats.

Funktionärer

Den tekniska biten är också mycket viktig. Ett exempel är montering av eltidsanläggningen som är tidskrävande och måste bli rätt. Simningen skiljer sig från många andra sporter genom att det behövs så många funktionärer vid varje tävling - en tävling på åtta banor kräver minst 23 funktionärer per tävlingspass. För att detta ska fungera krävs ett stort antal ideella insatser från föräldrar eller andra anhöriga. TK arrangerar utbildningstillfällen för funktionärer varje termin, och tanken är att alla som tävlar, från Teknikgrupp 2 och uppåt, ska ha minst en funktionärsutbildad förälder.

En funktionär som gör tumme upp för godkänd vändning

Föräldrainsatser

För att få ett rättvist system där arbetsinsatserna fördelas jämt mellan alla familjer har vi skapat ett system med föräldrainsatser. Det innebär att föräldrar till barn som deltar i tävlingsverksamheten ska ställa upp med visst antal klubbinsatser varje termin. TK jobbar även långsiktigt genom att se över investeringsbehov i ny utrustning och genom övergripande arbete tillsammans med de andra kommitteerna.

Medlemmar

TK består för närvarande av

  • Per Rydåker
  • Carina Nordberg
  • Håkan Bankefors
  • Gunnar Fröman.

Om du har frågor, eller om du är intresserad av att delta i TKs verksamhet kan du kontakta oss på This is a mailto link.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:28 Skribent: Tävlingskommittén
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Upsala Simsällskap - Simidrott
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Besöksadress:
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018222164
E-post: This is a mailto link

Se all info